Gitare
Země původu: Keňa
Chuťový profil: Rebarborový koláč, jasmín, med
Oblast: Kiambu
Nadmořská výška: 1 500–1 900 m n. m.
Odrůda: SL28, SL34
Zpracování: Promyté
Pražení: Na espresso
Jemná rovnováha rebarborového koláče, jasmínu a medu dává této kávě z Kiambu nezaměnitelnou tvář. Promyté zpracování podtrhuje její čistotu a dává prostor k vyniknutí charakteru odrůd SL28 a SL34. Tyto odrůdy jsou proslulé svou vysokou kvalitou, výraznou ovocností a živou aciditou.
Kávu zpracovává Gitare Factory v regionu Kiambu, která sdružuje přibližně 1 000 malopěstitelů pod družstvem Gititu Farmers Cooperative Society. Farmáři kromě kávy pěstují i banány a kukuřici a dužinu z třešní používají jako přírodní hnojivo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
.png)