Gichatha AA
Země původu: Keňa
Chuťový profil: Rybízová marmeláda, limeta, sirupové tělo
Oblast: Karatina Town, okres Nyeri
Farma: Malopěstitelé z okresu Nyeri / Gichathaini Factory
Nadmořská výška: 1 600 – 1 900 m n. m.
Odrůda: SL28, SL34
Zpracování: Promyté
Pražení: Na filtr
Keňa – Gichatha AA vyniká šťavnatou ovocností s tóny rybízové marmelády, limety a sirupového těla. Díky vysoké nadmořské výšce 1 600–1 900 m n. m., červené sopečné půdě a ideálnímu klimatu regionu Nyeri se tu rodí kávy s výjimečnou čistotou a komplexitou.
Třešně od drobných farmářů jsou po sklizni zpracovány v Gichathaini Factory promytou metodou a následně sušeny na vyvýšených postelích. Spojení tradičních odrůd SL28 a SL34 s pečlivým zpracováním dává vzniknout šálku, který nese typický charakter Nyeri – intenzivně ovocný, živý a vyvážený.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)