El Buho
Země původu: Guatemala
Chuťový profil: Makadamový ořech, mrkvový dort, limetka
Oblast: La Libertad, Huehuetenango
Farma: El Buho (součást Finca La Bolsa)
Nadmořská výška: 1 800 m n. m.
Odrůda: San Ramón, Caturra
Zpracování: Promyté
Pražení: Na espresso
Espresso El Buho z guatemalské oblasti Huehuetenango se díky promytému zpracování vyznačuje vyváženými a harmonickými chutěmi, které odhalují tóny makadamového ořechu, mrkvového dortu a limetky.
Káva roste na pozemku El Buho, součásti farmy La Bolsa, založené v roce 1958 lékařem Jorgem Videsem. Název „El Buho“ odkazuje na les na okraji plantáže, odkud se v noci ozývá houkání sov. Dnes farmu vede rodina Vides, která spojuje špičkovou kvalitu s péčí o lidi i přírodu – na farmě funguje škola pro děti zaměstnanců a část území je vyhrazena ochraně místního lesa.
Zrání v nadmořské výšce 1 800 m n. m. dodává kávovým třešním jemnou čokoládovou sladkost, ovocný nádech a čistou čajovou lehkost. El Buho potěší každého, kdo má rád klidnější, vyvážené chutě a hledá v káve harmonii a rovnováhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)